HTML

Fülplasztika

Fülplasztika lehetőségei, tudnivalók.

Friss topikok

Archívum

Mi is az a fülplasztika

2010.04.09. 14:26 Plasztika

 

Fülplasztika alatt általában az elálló fül vagy fülek fejhez simulóvá tételét értjük, mert ez a leggyakrabban igényelt ilyen típusú esztétikai műtét. Ritkábban végezzük a fülkagylók megkisebbítését, részleges vagy teljes fülhiány pótlását vagy egyéb ritka alaki deformitások korrekcióját.

A műtét 6 éves kor után végezhető, felső korhatára nincs, leggyakrabban gyerekkorban vagy fiatal felnőttkorban történik. A beavatkozás gyakorlott plasztikai sebész számára viszonylag egyszerű, a páciensre nézve nem jelent komoly megterhelést és nagyon csekély számban fordulhat elő utána bárminemű szövődmény.

A műtét helyi érzéstelenítésben történik, altatásra -bár igény esetén ez végezhető- nincs szükség. A beavatkozást laborvizsgálat: vér, vizelet előzi meg. A műtőasztalon fekve elhelyezkedő páciens fülkagylójába adják az érzéstelenítő injekciót mely néhány másodperces feszítő fájdalommal jár, azonban rögtön hat, és ezután már a műtét során semmiféle fájdalommal vagy kellemetlen érzéssel nem kell számolni. A műtét lényege a fülporc átalakítása meghajlítása, szükség esetén a porc egy részének eltávolítása majd az új alak belső öltésekkel történő rögzítése. Ehhez a fülkagyló hátsó felszínén néhány cm hosszú metszést ejtünk, melyet a műtét végén egyetlen un. tovafutó öltéssel zárunk, s mely a fül mögött rejtett helyen lévő vékony vonalas heggel gyógyul. A fülkagyló első vagy külső, látható felszínén ált. nem ejtünk metszést, így később műtétre utaló nyom itt nem lesz látható. forrás:nice.hu

Szólj hozzá!

Címkék: fül fülpasztika fülforma

A bejegyzés trackback címe:

https://fulplasztika.blog.hu/api/trackback/id/tr901907334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása