HTML

Fülplasztika

Fülplasztika lehetőségei, tudnivalók.

Friss topikok

Archívum

Felkészülés a fülplasztikára és a műtét:

2010.04.09. 14:32 Plasztika

 A beavatkozás környezetében a hajat levágni vagy leborotválni nem kell. Az operáció időtartama kb. 1-1.5 óra, s a végén körkörös pántszerű kötés kerül a fejre mely a füleken, a homlokon és a tarkótájon fut körbe, de a fejtetőt szabadon hagyja, így hosszabb hajjal a kötést oldalt és hátul el lehet takarni 

A műtét ambulanter történik, ami azt jelenti, hogy rövid, félórás pihenő után el lehet hagyni a klinikát. Otthon két - három nap pihenés javasolt, ezidő alatt lehetőleg ágynyugalom majd utána, amennyiben a kötés nem zavaró, könnyebb szellemi vagy fizikai munka végezhető. Az olyan megerőltető sportot vagy fizikai munkát azonban, mely a kötésbe való beleizzadással járna, kerülni kell. 3-4 órával a beavatkozás után az érzéstelenítő oldat hatása már elmúlik, tompa, égő vagy lüktető fájdalom jelentkezik mely főleg az első éjszaka okoz panaszokat. Ilyenkor fájdalomcsillapító tablettára szükség lehet. Ez a fájdalom napokon belül csökken, majd megszűnik. Kötéscsere nincs, a kötés eltávolítása és a varratszedés /mely egyébként néhány percet vesz csak igénybe, és egyáltalán nem fáj / a 6-9. napon történik a műtét típusától függően.
Ilyenkor az alakváltozás már látható, a fül fejhez simul de átmenetileg még duzzadtabb, gyűröttebb, illetve rózsaszínűbb lehet. Ezek az eltérések napokon belül megszűnnek, az eredmény életen át tart, recidíva ritka, 1 %-nál nem gyakoribb. 

Hajat mosni már a kötéslevétel napján lehet, uszoda, fodrász, hajfestés csak 2-3hét múlva. A kötéslevétel után még két-három hétig az éjszakára az alváshoz körkörös pánt, Ramofixháló viselése szükséges, nehogy rossz helyzetben aludva a frissen operált alak deformálódjon.
Szövődmények ritkák, az operált terület bevérzése a speciális szoros kötés miatt csaknem lehetetlen, 1 %-nál nem gyakoribb. Gyulladásos szövődmény jó vérellátású területen steril műtétnél nagyon ritka ezrelékes valószínűségű. Kóros hegképződés ritka szövődmény, keloid hajlam fokozza előfordulási valószínűségét, azonban ez nagyon ritka. Műtét után 4-5 %-ban fordul elő érzészavar, ilyenkor a fülkagyló tapintásra, érintésre érzékenyebb lehet, vagy ellenkezőleg kevésbé érzékeny, esetleg furcsa érzés, zsibbadás jelentkezhet. Ezek a tünetek legtöbbször néhány héten belül megszűnnek, az érzéketlenség némely esetben hónapokig is megmaradhat. A műtét a hallást semmilyen formában nem befolyásolja, halláscsökkenés vagy egyéb hallással kapcsolatos probléma még szövődmény esetén sem jelentkezhet!
forrás:nice.hu

Szólj hozzá!

Címkék: fül fülpasztika fülforma

A bejegyzés trackback címe:

https://fulplasztika.blog.hu/api/trackback/id/tr721907367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása