HTML

Fülplasztika

Fülplasztika lehetőségei, tudnivalók.

Friss topikok

Archívum

A fülkagyló esztétikai műtétei - Fülplasztika, fülkisebbítés, elálló fül műtéte

2010.04.09. 14:33 Plasztika

A fülkagyló veleszületett, vagy szerzett deformitásai, alaki eltérései jelentős pszichés megterhelést okozhatnak a beteg számára. Ezek az eltérések lehetnek veleszületetten elálló fül: szimmetrikusan vagy oldalkülönbséggel, formai különbségek a két fülkagyló között, sérülést követő maradandó deformáltság. Szerencsére a felsoroltak túlnyomó része viszonylag kis megterheléssel járó műtéttel: fülplasztikával korrigálható. 

A fülplasztika műtét 
A műtétet helyi érzéstelenítésben, kisgyermeknél altatásban végezzük. Az injekció beadása feszítő-szúró fájdalommal jár, ez azonban pillanatok alatt megszűnik, a fülkagyló elérzéstelenedik. A beteg csak azt érzi, hogy a műtéti területen munka folyik. A fülplasztika közben az operáló orvos és beteg között a kommunikáció folyamatos és szokásos. A műtét lényege, hogy a fülkagyló hátsó felszínén, rejtett helyen vezetett metszésen át a fülkagyló porcos vázát a megfelelő méretre és formára modelláljuk, azt a kialakított helyzetben rögzítjük, majd a bőrmetszést zárjuk. A fülplasztika műtét végén nyomókötést helyezünk fel.
forrás:slcmed 

Szólj hozzá!

Címkék: fül fülpasztika fülforma

A bejegyzés trackback címe:

https://fulplasztika.blog.hu/api/trackback/id/tr631907371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása