HTML

Fülplasztika műtét utáni teendők

2010.04.09. 14:34 Plasztika

A műtétnél beadott helyi érzéstelenítő hatása néhány órán át tart, utána fokozatosan jelentkezik a fájdalom, ez azonban a szokásos fájdalomcsillapítókkal (Algopyrin, Donalgin, Antidolor) eredményesen csillapítható. A fülplasztika végén felhelyezett nyomókötést kb. 1 hétig szükséges viselni annak érdekében, hogy a fülkagyló porca a műtétnél kialakított helyzetben rögzüljön, a hegesedés így alakuljon ki. Fülplasztika műtét után megfigyelési időt követően a beteget kísérővel hazabocsátjuk. Az otthoni ápolás megszervezése, az utasítások betartása a páciensre hárul. A későbbiekben a beteget rendszeresen kontroll alatt áll. A varratokat 7 nap múlva távolítják el. 

Lehetséges szövődmények 
Valamely beavatkozás szövődménymentességét egy orvos sem garantálhatja. Az orvosi beavatkozás szövődményei lehetnek egészségügyi és esztétikai jellegűek.

Egészségügyi szövődmények: 
A helyi érzéstelenítésre használt injekció az esetek kis részében rosszullétet, émelygést, hányást, szapora szívverést okozhat. A műtéti sebzés vonala legtöbbször szépen, vonalszerű heggel gyógyul, azonban ritkábban előfordulhat sebszétválás, sebgennyedés, utóvérzés vagy kóros hegburjánzás. A fülkagyló porcának vérellátása rendkívül rossz, emiatt a fülplasztikai műtétek legnagyobb kockázata a porcos állomány elhalása.

Esztétikai szövődmények: 
Minden igyekezetünk ellenére előfordulhat, hogy a két fülkagyló között minimális formai vagy méretbeli különbség maradhat.

Gyógyulási kilátások
Fülplasztikát követően a végleges forma a műtétet követően csak néhány hét után alakul ki. Varratszedés után további 4 hétig éjszakára rugalmas fejpánt viselése javasolt. A beavatkozást követően néhány napig általános fájdalomcsillapító szedése javasolt a komfortos műtét utáni időszak biztosítására.

Szólj hozzá!

Címkék: fül fülpasztika fülforma

A bejegyzés trackback címe:

https://fulplasztika.blog.hu/api/trackback/id/tr231907376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása