HTML

Fülplasztika

Fülplasztika lehetőségei, tudnivalók.

Friss topikok

Archívum

Fülplasztikai műtétnek lehetnek szövődmények

2010.04.09. 14:40 Plasztika


A fülplasztika műtétnek - mint minden sebészi beavatkozásnak - szintén lehetnek szövődményei, így utóvérzés, sebfertőzés, sebgyógyulási zavar is előfordulhat, de ezek a tünetek idejében felismerve jól kezelhetők "Késői szövődmény lehet a túlhegesedés,  és mivel páros szervről van szó, a két fül mérete és alakja között is előfordulhatnak minimális eltérések. Komolyabb szövődményekkel csak az esetek igen kis százalékában kell számolni.

A leggyakoribb kérdések és tévhitek a módszerrel kapcsolatban

·         Lehet-e sportolni az érintetteknek a fülműtét után?

Amíg a páciens fülén van a szorítópánt, addig nem ajánlatos aktívan sportolni és hajat sem szabad mosni a kötéssel, az elfertőződések megelőzése érdekében.

·         Maradnak-e látható hegek a fülplasztika után?

A plasztikai sebész a vágásokat mindig a fülkagyló hátsó felszínén, rejtetten helyezi el, így a fülplasztika után megmaradó apró hegek gyakorlatilag láthatatlanok.

·         Lehet a fül méretét kisebbíteni a fülplasztikával vagy csak az elálló füleket lehet a fejhez igazítani?

Természetesen lehetséges a fülkagyló kisebbítése: a fülműtét technikája ebben az esetben kicsit bonyolultabb és hosszabb időt vesz igénybe.

1 komment

Címkék: fül fülpasztika fülforma

A bejegyzés trackback címe:

https://fulplasztika.blog.hu/api/trackback/id/tr461907394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ear 2011.07.07. 19:25:19

Miért állt le a blog? Több, mint egy éve nincs új bejegyzés. Pedig nagyon hasznos lenne ez az oldal sokaknak!
süti beállítások módosítása